Madikwe Safari Lodge

Madikwe Safari Lodge är belägen mitt i hjärtat av Madikwe Game Reserve. Med nästan 190 000 tunnland är Madikwe ett av Sydafrikas största vilddjursområden. Världens största vilddjursförflyttning tog plats här, när mer än 8 000 djur introducerades i parken. Madikwe är stolt över att ha ett brett urval av afrikanskt vilt. De fem stora är vanliga här, det är också ett stort urval av andra djur som geparden.

Bekvämligheter:

Madikwe Safari Lodge är en intim familjevänlig lodge som är belägen i ett malariafritt områd. Själva lodgen är inbäddad mitt emellan två kullar, varifrån man har utsikt över slätterna där safariturerna sker. Man har enkel åtkomst med bil och flyg.

Med endast tre exklusiva läger med totalt sexton sviter är Madikwe en intim lodge där din egna privata plats respekteras. Sviterna är lyxiga, med ett sällskapsrum, ett sovrum komplett med cirkelformad eldstad, egna badrum, inomhus- och utomhusduschar, och till och med en privat liten pool. Madikwe är en fantastisk semesterort för familjer och speciella aktiviteter och boenden kan arrangeras för barn.

 De bekväma omgivningarna slutar inte i din svit. Resten av lägret är lika välkomnande, med intima sittplatser på stora trädäck med tak av halm och eldstäder som finns spridda utomhus runt lodgen. Inom området finns även bibliotek, presentbutik och en traditionell boma (inhägnad av buskage) där man kan njuta av måltider under stjärnorna.

Vilt/safari:

Madikwe är unikt i att dess guider är tränade genom CC Africa (Conservation Corporation Africa), vilken är en icke-vinstdrivande organisation som fokuserar på att stärka lokala samhällen genom miljövård. Förutom vältränade parkvakter har Madikwe ett brett urval av vilt och spännande val av safariturer. Det finns fem distinkta territorier i Madikwe vilddjursreservat, som är hemvist för tusentals djur, från de fem stora (lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard [inkluderande både vit och svart noshörning]) till de utrotningshotade vilda hundarna. Utsikten på natten är också fantastisk och det finns många hyenor och springharar (liten gnagare som lever i torra områden i Afrika) som man kan se efter att mörkret fallit. Här finns även andra stora kattdjur som geparder och leoparder som alla har Madikwe som hemvist.

Åtkomst:

Madikwe Game Reserve och Madikwe Safari Lodge befinner sig i nordvästra Sydafrika, nära Sydafrikas gräns mot Botswana. Man kan köra dit själv, men lodgen kan också enkelt nås med buss och flyg. Vi kan hjälpa dig koordinera alla dina resor innan du anländer – tex upphämtningsservice vid flygplatsen. Grinden vid entrén till lodgen öppnar vid kl. 6 am och stänger kl 21.

Madikwe Safari Lodge befinner sig ungefär 384 km (240 miles) från Johannesburg, eller omkring 4,5 timmar därifrån om man tar bilen. När det gäller flyg finns det dagliga flighter från Johannesburg till Madikwe start- och landningsbana, vilken befinner sig endast tio minuter från lodgen. Det är också möjligt att flyga från Johannesburg eller Kapstaden till Pilanesberg Airport och arrangera en hyrbil eller transfer därifrån. Från Pilanesberg Airport är det ungefär två timmars biltur till lodgen.

Intresseanmälan

Från kr3,620

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Från kr3,620

Tel +27 (0) 21 201 2484

Location Details

Address:
Madikwe Game Reserve South Africa