Mapungubwe National Park

Allmän Information:

Mapungubwe National Park är förutom att det är en UNESCO World Heritage site (världsarvsplats) också hemmet för Iron Age (järnålderns) ”Lost City” (förlorad stad), vilken först befolkades på 900-talet, långt innan någon annanstans i regionen, med etablerade handelsrutter med Indien, Egypten och Kina. Faktum är att man funnit huvudbonader i egyptisk stil vid Mapungubwe som daterar sig från 12-hundratalet. Mapungubwe National Park ligger vid Sydafrikas gränser mot Zimbabwe och Botswana och sträcker sig öster- och västerut med Limpopofloden som dess norra gränslinje.

Mapungubwe National Park är platsen att besöka om du är intresserad i arkeologisk historia och i att utforska ett grönskande och varierat landskap som ligger i denna gränsregion. Inom parken finns det ett antal lodger och vildmarksläger, så du kan variera dina boendeval. Observera att det finns krokodiler i detta område, beroende på närheten till Shroda dammen och Limpopofloden; var speciellt försiktig nar du går omkring på när det är mörkt.

Höjdpunkter:

  • Lost City of Gold Mapungubwe var hem för järnålderns civilisation som blomstrade på 11-hundratalet efter Kristus och eventuellt flydde in i vad som var Greater Zimbabwe, beroende på klimatförändringar.
  • Vilt som inkluderar elefant, giraff, vit noshörning, gemsbok (antilopart) och älgantilop. I sällsynta fall kan man få se lejon och leoparder som också lever i parken.
  • Den mäktiga Limpopofloden och utsiktspunkten varifrån man kan se ut över Limpopo-Shasheflodernas sammanflöde.

Boende:

I Mapungubwe National Park finns det totalt fyra platser att övernatta.

  • Tshugulu Lodge – En enda lodge byggnad där fjorton människor kan övernatta
  • Limpopo Forest Tented Camp – Befinner sig vid flodområdet i fågeltäta Limpoposkogen där man lätt får tillgång till Maloutswa Pan gömslet.
  • Leokwe Camp – Lokaliserat i parkens område med de östra kullarna av sandsten och nära sammanflödet av floderna.
  • Vhembe Wilderness Camp – Ett bergsåsläger i avskildhet i en dal på östsidan av parken.

Åtkomst:

Nedan finns en vägkarta som kan hjälpa dig att hitta huvudgrinden till parken.

Mapungubwe National Park Road Map

Karta Över Mapungubwe National Park:

Mapungubwe National Park Map

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Location Details