Marakele National Park

Allmän Information:

Marakele National Park eller ”en fredad plats” i Tswana är lokaliserad nordnordöst om Johannesburg, inbäddad i Waterberg Mountains och man kan köra bil dit på omkring 2 timmar. Detta är en nationalpark som är lättillgänglig, den har mycket bra bekvämligheter vid campingen och är en bra nationalpark för familjer eller de med rörelsenedsättningar. Marakele National Park är hemvist för den utrotningshotade svarta noshörningen; ett mycket majestätiskt och fridfullt djur om den inte känner sig hotad. Det är vanligt att man får se elefanter, de stora kattdjuren och Kudu (antilop), vilka drar omkring i parken i stora antal. Parken kan skryta med att ha världens största avelskoloni av den utrotningshotade, så detta är en högtidsstund för fågelskådare.

En av parkens höjdpunkter är att ta den smala och vindlande vägen upp mot Waterberg Massif, till vad som känns som en utsikt över hela Afrika. Gamarna från har sin koloni i närheten, så därifrån kan man ofta se dessa häpnadsväckande fåglar och då också på nära håll. Vi rekommenderar ett 4×4-hjuls fordon när man skall åka in i Marakele National Park, särskilt under regnperioden. Att också lägga märke till är att inga öppna fordon är tillåtna i parken.

Höjdpunkter:

  • Se den utrotningshotade svarta noshörningen och gamen
  • Stora kattrovdjur drar omkring i parken
  • Kör till Waterberg Massif och titta på utsikten
  • Böljande landskap med höga toppar, gräsklädda kullar och branta dalgångar
  • Sällsynta yellowwood (högt regnskogsträd) och cederträd är bara några av de 765 plantarterna i parken
  • En sann 4×4-hjuls fordonsupplevelse – fastna inte. Räddningsavgifter är höga.

Boende:

Det finns endast en lodge i parken och den sköts av ett privat företag. För en bättre upplevelse rekommenderar vi en av de välutrustade campingarna eller tältlägren.

  • Tlopi Tented Camp – Man sover på tältsängar, 2 i varje rum, med extrasängar för barn. Grill och veranda med utsikt över de vilda djuren finns. Ett av tälten är rullstolsvänligt.
  • Bontle Camping Site – 38 campingplatser totalt, det är verkligen bara en camping.
  • Concession Lodge – Sköts av Marataba Safari Company och är på en privat del av reservatet

Karta Över Marakele National Park:

Marakele National Park Map

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Location Details