Mokala National Park

Allmän Information:

Mokala National Park är belägen omkring 100 km utanför Kimberly, nära centrala Sydafrika. Det är den nyaste nationalparken som lagts till systemet och den är redan hemvist för ett antal utrotningshotade och inhemska djur- och växtarter. Topografin i parken har allting: berg, kullar och slätter ger en mycket varierad blandning av vilt. Mokala är Setswanas namn på Camel Thorn (törne), vilket används i naturmedicin (vid behandling av näsblödning, hosta och förkylningar) och man finner den på de ofruktbara slätterna här och överallt på norra delen av Sydafrika.

När man besöker parken skall man se till att man ser den svarta- och vita noshörningen, svarta gnun och Tsessebe, en slags antilop i mellanstorlek med en mörkröd hårbeklädnad och svarta ben, som är lätt att hitta beroende på den distinkta svarta linjen från pannan till yttersta nosspetsen. Detta är en fantastisk malariafri park för de som vill ha en kort restur eller bara vill smaka lite på safari.

Höjdpunkter:

  • Stora öppna sandiga slätter i parkens norra och västra delar
  • De tysta och avkopplande dolerit koppieveld kullarna
  • Kameltörneträden på de ofruktbara slätterna
  • Viltet i parken inkluderar både svart- och vit noshörning, svart gnu och Tsessebe (antilopart)

Boende:

Beroende på att detta är en alldeles ny park, finns det för närvarande inte några boenden i parken. Kimberley ligger en knapp timmas avstånd med bil från parken, så vi rekommenderar att man övernattar där.

Åtkomst:

Mokala befinner sig omkring 80 km sydsydväst om Kimberley på N12 huvudleden mot Kapstaden.

Karta Över Mokala National Park:

Mokala National Park Map

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Location Details