Namaqua National Park

Allmän Information:

Namaqua National Park är belägen nära Atlantens kust, sydväst om samhället Springbok, på en plats med en biologisk mångfald. Namaqua National Park kan beskrivas som en matta av blommor, som är en komplett motsats till Namaqualands dammiga slätter vilka omger den. När det är säsong finns det piggsvin och fjärilar här. Känd för sina blommor och för kvartsmineralstråk, som bryter genom sanden, är detta ett anmärkningsvärt välbevarat område i Sydafrika. Medan parken inte är känd för vilda djur, kan man ofta se klipspringers (liten antilop) och den svarta kärrhöken här. Namaqua National Park är också hemvist för världens minsta sköldpadda som kallas Speckled Padloper och som kan bli 6 – 8 cm lång.

Höjdpunkter:

  • Alla färgkombinationer på blommorna visar sig i början av juli, augusti & september
  • Fjäril- och fågelarterna, såsom svart kärrhök har sitt hemviste i parken
  • Orörd atlantisk kustlinje
  • Quiver träd (inhemskt träd av aloesläktet)
  • Picknickplatser utmed korta naturstigar
  • Caracal Ecotrail för 4-hjulsdrivna fordon
  • Fläckar av kvartssten på ytan

Boende:

Det finns tre platser där man kan bo vid Namaqua National Park och som sköts av SANParks, varav den ena sköts i samarbete med ett privat företag som idkar vandringsturer. Vår rekommendation är vid Namaqua strandläger (öppet endast de 2 bästa månaderna på året), men här följer en kort översikt över varje läger.

Luiperdskloof Guest Cottage

Denna stuga byggd i sten med 3 sovrum kan man bara nå med ett 4×4-hjuls fordon. Allt du planerar att äta, skall du ta med dig in, tillsammans med ved till eldstaden eller briketter till BBQ (grill) Här finns ingen elektricitet men det finns en gasugn och lyktor.

Skilpad Rest Camp

En samling av 4 hyddor där man kan sova 3-4 människor i varje hydda. Varje hydda har fullt utrustat kök och elektricitet. Hydda nr 3 har utrustats för att göra det mer bekvämt för de med begränsad rörlighet.

Namaqua Flowers Beach Camp

Endast tillgänglig från 1 augusti till 30 september 2011, detta tillfälliga läger är perfekt för att se både blommorna och den hårdpinade atlantiska kusten. Med planerad resväg och endast framkomlig med 4×4-hjuls fordon, borde detta vara en fantastisk upplevelse för alla besökare. (Om du är intresserad av att bo vid Namaqua Flowers Beach Camp: Gör en förfrågan hos oss, så kan vi arrangera detta åt dig, eftersom bokningar är svåra att göra).

Åtkomst:

Nära till samhället Kamieskroon vid N7 vägen från Kapstaden till Namibia Beräkna att det tar 6 timmars biltur för denna körning på 500 km (310 miles). Och det kan också ta ytterligare 2-3 timmar att köra till lägren från parkens grindar. Husdjur är inte tillåtna i parken. Nedan finns en karta med vägledning genom parken.

Namaqua National Park Directions MapKarta över Namaqua National Park:

NAMAQUA NATIONAL PARK: Titta på zoner och speciella skötselområden

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Location Details