5 skäl att välja SafariGuideAfrica!

 • Skräddarsydda resor
 • Svar direkt
 • Reseexperter på Afrika
 • Bra priser
 • Nöjda kunder

Intresseanmälan

South Luangwa National Park

 • Kafunta River Lodge

  Belägen vid Luangwa River erbjuder denna lodge något av den mest avkopplande och intressanta platserna för att se Zambias vilda djur.

  Från kr2,500

  Mer info

 • Kaingo Safari Camp

  Kaingos hela design är baserat på att vara så nära naturen som möjligt och tillsammans med säkra transporter in i afrikanska vildmarken utan någon distraktion.

  Från kr4,150

  Mer info

 • Mchenja Bush Camp

  Inbäddat under en skogsdunge av ebenholtsträd är denna lodge en kall oas med en delvis täckt pool och gräsgömsle varifrån man kan se på viltet. Mchenja är definitivt mästare när det gäller safari i lyx.

  Från kr4,100

  Mer info

 • Tena Tena

  Tena Tena Game Reserve har utsetts till ”ett av de bästa safarilägren i Afrika” av The Times, London och med dess perfekta balans av lyx och enkelhet i den afrikanska bushen är den en lite pärla.

  Från kr3,600

  Mer info

Zambias South Luangwa National Park ligger precis vid Sydafrikas Great Rift Valley och Luangwa River som slingrar sig genom vildmarken. Den är hem för en av de högsta koncentrationerna av flodhästar och elefanter i Sydafrika. Därtill finns lejon, leoparder, den utrotningshotade afrikanska vildhunden samt unika arter av zebra och giraff som man inte kan hitta någon annanstans.

Om fågelskådning är din grej erbjuder South Luangwa National Park över 400 fågelarter att upptäcka. Med över 9 000 kvadratkilometers kommer du aldrig att ha brist på ett nytt område att upptäcka och utforska.

I South Luangwa finns safari lodger i toppklass

Det finns ett antal olika lodger i och runt South Luangwa och det bästa du kan göra är att spendera lite tid med att undersöka varje lodge för att besluta vilken som är den rätta för dig. Följande är en handfull som för oss står ut och kan rekommenderas.

Olika sorters safari

Det bästa med South Luangwa National Park är att du kan åka på natturer för att se viltet, vilket betyder att dina chanser att se leopard är mycket högre än de skulle vara på dagen.

 • Vandringssafari – Ta en vildmarksvandring tillsammans med en erfaren guide och få en helt ny inblick i den afrikanska vildmarken.
 • Fågelsafari – Med det rikliga fågellivet i South Luangwa National Park är en fågelsafari ett otroligt spännande sätt att se de månskiftande färgerna och formerna i det afrikanska fågellivet.
 • Safarin med båt – Om vatten är din grej kan du ta en båttur på South Luangwa River och se krokodilerna och flodhästarna som har floden som sitt hem. Detta erbjuder också en förut osedd vy av det afrikanska viltet.
 • Bilburna safaris – När du sitter i ett öppet 4-hjulsdrivet fordon med din erfarne guide tas du till områden med mycket aktivitet. Med dagliga turer på morgonen, eftermiddagen och kvällen kommer du säkert att se någonting som stannar kvar hos dig för alltid.

Bästa tiden på året för ett besök

South Luangwa är öppen under hela året och det är upp till dig att bestämma när du vill resa dit. Den torra säsongen (april – oktober) ses många av djuren tvingade att samlas runt de vattenkällor som finns. Detta gör dem lättare att få syn på.

Under den våta säsongen (november – mars) kommer hela parken till liv och besökarna får chansen att se djuren med sina ungar.

Om du är intresserad i fåglar är bästa tiden att resa hit i slutet av den torra säsongen och november när flyttfåglarna är i parken.

Människorna i South Luangwa

Eftersom South Luangwa är en nationalpark finns det inte många människor i själva parken. Många av guiderna som du kommer att träffa på kommer dock att vara från omgivande områden och har stork kunskap om inte bara djuren utan också om människornas kultur.

 Hur länge skall du stanna?

För att helt kunna uppskatta South Luangwa är det idealiskt att stanna upp till en vecka. Att endast spendera en natt eller två i parken är inte nog tid att ta in allt skådespel och få ut det mesta av vistelsen.

Hur man tar sig till South Luangwa

De flesta flyger in från Mfuwe flygplats och blir hämtade av hotellet på flygplatsen. Man kan också köra in i South Luangwa, men det är en ganska lång biltur från närmaste stad och kan vara förenat med fara.