Wilderness National Park

Allmän information:

Mellan George och Plattenbergviken finns Wilderness National Park, precis längs med Sydafrikas berömda trädgårdsrutt. Wilderness National Park var en gång mer inne i vildmarken, men nu är den centrum för samhällena som omger den. Med floder som flyter genom den, skogen som sträcker sig ner till vattnet och med bergen i bakgrunden är skönheten fantastisk. Välj rätta tiden på året med blommorna som blommar och surfarna som är ute på vågorna.

Wilderness National Park är hem till Bushbuck (buskbock), Vervet monkey (apa) och Caracal (ökenlodjur) som fritt löper omkring i parken. Huvudattraktionerna gällande vilddjur i parken är Knysna Seahorse (sjöhäst), Pansy Shell (blötdjur), Pied Kingfisher (fläckig kungsfiskare) Grey Heron (grå häger) och Little Egret (kohäger). Wilderness National Park är en semesterort laddad med aktion för familjen närhelst vädret är det rätta och en underbar plats att njuta av en semester utmed the garden route (trädgårdsrutten).

Höjdpunkter:

 • Dolphin Point – Se på valarna & delfinerna
 • Utomhusaktiviteter – Hyr en kanot eller cykel, bli nedfirad med rep, kloofing (vandringar i bergspass), skärmflygning eller hängglidning
 • Island Lake – Åk båt eller fiska
 • Vandring – Ebb & Flow Rest Camp är ett underbart vattenfall. Det finns andra skogspromenader som man kan ta del av.
 • Fågelskådning – Njut av fågelgömslen och få syn på några av de mer sällsynta arterna såsom fläckig kungsfiskare, grå häger och kohäger

Boende:

 • Wilderness Ebb- and Flow Rest Camp– Detta rastläger är belägna bde i den södra och den norra delen.
  • Norra lägret utformas av rundformade hyddor med plats för två sängar, utrustade med badrum, dusch och basutrustning för kök
  • Södra lägret är mer lägrets familjesida, med familjestugor & timmerstugor som är utrustade med litet kök och har fyra sängar.
  • Camping finns vid både den norra och den södra sidan av lägret. Delade badrum och köksmöjligheter finns, men bärbara utegrillar finns vid receptionen. En del av RV-platserna (parkering) vid Södra lägret är utrustade med eluttag.

Åtkomst:

Grinden till parken och receptionen är öppna mellan 08.00 – 13.00 och 14.00 – 17.00 och i december/januari vid skolloven: 07.00 – 20.00.

Vandringsstråk i Wilderness National Park:

Wilderness National Park

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Location Details