5 skäl att välja SafariGuideAfrica!

 • Skräddarsydda resor
 • Svar direkt
 • Reseexperter på Afrika
 • Bra priser
 • Nöjda kunder

Intresseanmälan

Zanzibar

 • Fundu Lagoon Beach Resort

  Fundu Lagoon Beach Resort är beläget vid en avskild lagun på Pemba Island utanför Zanzibars kust. Bi i en miljö som hämtad ur filmen “den blå lagunen” med utsikt ut mot indiska oceanen.

  Från kr2,300

  Mer info

 • Residence Zanzibar

  The Residence Zanzibar är en av denna orörda tropiska ö´s mest luxuösa boende som erbjuder något helt utöver det vanliga

  Från kr5,150

  Mer info

Zanzibar består av ett par öar (och ett antal mycket små öar) öster om Tanzania. Det erbjuder gamla världens charm, slående turkosblått vatten, vackra hotell och äventyr.

Översikt

Zanzibar består av två huvudöar, Unguja och Pemba.

Unjunga är berömt för staden och världsarvsplatsen Stone Towns rika kulturliv. Här finner du nattklubbar, restauranger, lyxhotell och några av de vackraste stränderna.

Den andra ön Pemba är full av äventyr. Den är mycket mindre stadslik, har ett antal djungelsafariresor att erbjuda, något av det bästa fisket i Östra Afrika och vackert naturligt landskap. Det är väl värt din tid att anlita en rundtur eller professionella aktiviteter, eftersom att vandra omkring på egen hand i skogarna är farligt, och det är inte troligt att du annars skulle träffa på några av öns rikaste skatter.

Bästa attraktionerna att avverka i Zanzibar

Förutom avkoppling på stranden, så kan Zanzibar som är en historisk och kulturell safaridestination också erbjuda detta, så var beredd att insupa några intressanta platser och spendera några dagar med att resa runt på vad medel som står till buds.

1)    Stone Town

Huvudstaden, och Zanzibars största stad, Stone Town sjuder av aktivitet, och är en fantastisk plats att starta din resa på – inte endast därför att den relativa avskildheten hos de mer avlägsna delar av öarna, då kommer att kontrastera desto mer.

Det finns ett antal välbesökta nattklubbar och restauranger, men roligast har man när man besöker marknader och platser av historiskt intresse.

2)    Apparatdykning på östkusten

Zanzibars tropiska vatten är utmärkt för apparatdykning och snorkling och det finns många platser där du kan se delfiner på nära håll, eller utforska grundvattnen runt en korallö. Om du inte har lärt dig apparatdyka, finns det ett antal PADI -ackrediterade kurser att tillgå, som efter endast en dags träning låter dig komma ner i vattnet.

3)    Fisketurer

Det finns ett antal utmärkta fisketurer att tillgå på båda öarna och det tropiska jaktfisket är något av det bästa i Afrika. Om du planerar att fiska en del, kan vi arrangera en pålitlig och kunnig lokal fiskeexpert som guidar dig till de bästa ställena och hjälper dig att få ett bra avtal på utrustning om du önskar hyra sådant.

4)    Beit el-Ajab (Undrens hus)

Den största byggnaden i Zanzibar och en av de tidigaste, är också hemmet för Zanzibar National Museum of History & Culture (Historiskt & Kulturellt Nationalmuseum). Det användes en gång som bostad för sultanerna och senare som högkvarter för regeringen i landet. Inuti hittar du utställningar om arabisk segelfartygskultur, Swahilinationen och ett antal temporära speciella utställningar.

När skall man besöka Zanzibar

Medan Zanzibar är ett tropiskt paradis mestadels av året, tenderar dess väder att vara likt Tanzania? (kolla i engelska texten), fast fuktigare. Detta betyder att det finns risk för monsunväder, vilket på öarna kallas ”de långa regnen”. I månaderna mars till maj är det typiskt mycket blött och blåsigt på öarna och att resa dit då rekommenderas inte.

Mitt i sommaren – november och december – inträffar ännu en regnig period (”de korta regnen”). Resten av året är vädret vanligen varmt eller hett, med klar blå himmel och lätt vind.

Hur man kommer dit

Med flyg – Ethiopian Airlines och Kenyan Airlines erbjuder reguljära internationella flygturer till Zanzibars största flygplats och de flesta av dessa utgår från Dubai eller Dar es Salaam. De flesta flygplanen flyger till Dar es Salaam.

Med båt – Det utgår en kort men vacker resa med färja från Dar es Salaam (som är en fascinerande stad i sig själv). Färjorna sköts av flera huvudoperatörer, så kolla runt efter ett bra avtal. Det är väl värt det att boka åtminstone några få nätter i Zanzibar, om du har för avsikt att besöka Dar es Salaam.