Arathusa Safari Lodge

Medan man har flera val av boenden vid Sabi Sand Game Reserve, rankas Arathusa Safari Lodge konstant i topp. Fokus här är safariturer för att se “the big five” (lejon, elefant, buffel, noshörning och leopard).

Själva lodgen är inkilad i naturen för att tjäna som en förlängning av din naturupplevelse, vilken uppnås genom en layout och omgivningar som är välkomnande och bekväma. Titta på vilddjursliv där man sitter i bekvämlighet vid lodgen, eller spendera dagen på en vilddjurstur, innan du kopplar av vid lodgens pool, innan man avnjuter middag i traditionell tegel- och gräs boma (skydd mot vilda djur).

Bekvämligheter

Lodgen har en intim atmosfär som exemplifieras av dess lilla storlek – man kan inte ta emot mer än 20 gäster åt gången. Sviterna i halm innehåller eget badrum och veranda där man kan se på utsikten i en mer privat inramning. Det finns ett urval av bekvämligheter, från luftkonditionering till kassaskåp och en minibar. Trots dessa i bushen mycket luxuösa bekvämligheter, finns det inga telefoner eller TV-apparater i rummen, för att man skall få den mest naturligt möjliga upplevelsen.

Vilt/safari

Arathusa Safari Lodge befinner sig och drivs inom ett område vid Sabi Sands reservat, som är mycket rikt på djurliv. Man kan särskilt lägga märke till leoparderna – dessa stora katter är territoriella och Arathusa territorium har 14 leoparder som har sin hemvist där. Många av dessa leoparder kan man ofta se under safari. Ett stort antal lejon, bufflar och elefanter kan man också finna här – det finns flera flockar i området runt Arathusa. Det finns en orsak till att lodgen handlar om de fem stora (lejon, buffel, elefant, noshörning och leopard) – över 90 % av Arathusas gäster ser de fem stora under sin vistelse här. Giraffer zebror och vårtsvin är ytterliggare exempel på andr djur som finns i Arathusa territorium och regionen är också en mycket bra plats för fågelskådning.

Åtkomst

Arathusa Safari Lodge är lokaliserad i den norra delen av Sabi Sands Game Reserve i Mpumalanga, Sydafrika. Lodgen kan nås via bil, men går även att nås via flyg. Från Johannesburg är Arathusa ungefär sju timmar bort med bil. Från Nelspruit och Kruger Mpumalanga International Airport är lodgen mellan 2,5 och 3 timmar bort och från Hoedspruit är lodgen endast 1,5 timmar bort.

Från Johannesburg tar man N12 till Witibank och från Witibank tar man N4 till Nelspruit. Ta R40 till White River och fortsätt sedan på R40 genom Hazeyview mot Bushbuckridge. Vid trafikljuset vid Manyeleti/Hulamahashe/Hiuvukani skall man svänga av, sväng till höger och följ den asfalterade vägen i ungefär 20,5 miles (32,8 km). Sväng åt höger på grusvägen och fortsätt på den. Vid den första vägen till vänster, sväng åt vänster. Vid “Gowrie Gate” får man avlägga en entréavgift av ZAR 80 per fordon som kör in i reservatet. Följ vägmärkena till Arathusa Safari.

Intresseanmälan

Från kr2,460

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Från kr2,460

Tel +27 (0) 21 201 2484

Location Details

Address:
Sabi Sands Game Reserve South Africa