Safari, Winelands & Kapstaden – 12 dagar

Sydafrika är en underbar plats där man kan uppleva en fantastisk semester. Resan nedan som gäller 11 nätter, inkluderar en underbar tre nätters-safari i Timbavati Private Game Reserve, fem nätters-vistelse i Kapstaden samt tre nätter i det vackra Cape Winelands.

Dag 1-4 Motswari Private Game Reserve – Timbavati

När du anländer till Johannesburg byter du till inrikesflyg till Hoedspruit. Vid Hoedspruit hämtas du upp och körs till Motswari Private Game Reserve i Timbavati. Här spenderar du tre nätter och upplever en otrolig safari i vilddjursreservatet för ”De Fem Stora” (buffel, elefant, leopard, lejon och noshörning) i en rustik, men ändå romantisk safari-lodge.

Du kommer att följa med på morgon- och kvällssafariåkturer och under dagen får du chansen till avkoppling i den vackra safarilodgen, om du söker äventyr kan du också gå på vilddjurspromenader tillsammans med din vilddjursguide.

Att gå på vilddjurspromenader är en fantastisk erfarenhet, eftersom man då ser många av de små djuren som man ofta missar när man åker bil. Det är också en inspirerande förundransvärd känsla att komma ansikte mot ansikte med en del av de större afrikanska djuren, när man går till fots.

Detaljerad information om Motswari Game Lodge

Det finns endast femton luxuösa bungalowers vid Motswari Safari Lodge i Motswari Private Game Reserve, vilket betyder att man kan ta emot maximalt 30 gäster samtidigt. Detta gör att känslan av exklusivitet och enskildhet blir ännu större än vad man förväntar sig från en prestigefylld privat vilddjurslodge.

Här finns fullt utrustade konferensmöjligheter för affärsverksamheter, konferens- och produktlanseringar.

Professionella vilddjursutfärder, frukost eller lunch i en scenisk picknickinramning är inkluderat.

Ytterligare bilder, översikt och video om Motswari Game Lodge (Öppnas i nytt fönster)

 

Dag 4 Clarendon Bantry Bay – Kapstaden

Efter frukost på din fjärde dag vid Motswari hämtas du upp och körs till flygplatsen i Hoedspruit, varifrån du kommer att flyga till Kapstaden via Johannesburg.

Vid flygplatsen i Kapstaden hämtar du din hyrbil och kör till Kapstaden (omkring 40 minuters körning). I Kapstaden bor du på det vackra boutique gästhemmet Clarendon Bantry Bay.

Clarendon Bantry Bay är lokaliserat i ett av Kapstadens mest prestigefyllda områden och har en underbar vy av oceanen. Från Clarendon är det nära till många av Kapstadens huvudattraktioner.

Du spenderar fem nätter i Kapstaden, vilket ger dig tid att utforska staden. När du besöker Kapstaden skall du se till att du inte missar Waterfront, Taffelberget, Cape Point (Godahoppsudden), Camps Bay, Clifton lika väl som några av de fantastiska vingårdarna i Constantia.

Den första natten föreslår vi att du kör till V&A Waterfront och intar middag vid en av de många restaurangerna vid Waterfront.

Detaljerad information om Clarendon Bantry Bay

 • Unikt boutique gästhem som erbjuder ett urval av ultramoderna, eleganta lägenheter.
 • Lägenheterna har otroliga havsutsikter, eller fantastiska vyer av bergssidan och själva Kapstaden.
 • Det är enkelt att ta sig till Clifton och Camps Bay stränderna härifrån.

Attraktioner i närheten

 • En kort biltur, eller femton minuters promenad från Clifton och Camps Bays stränder
 • – Nära till Kapstadens linbana – väderberoende, så boka online och besök deras webbsida för att se om tjänsten är i bruk, eftersom den stänger ner vid hård vind. Om du har varit i Kapstaden förut så vet du att hårda vindar är mer eller mindre en turistattraktion.
 • Tio minuters biltur från Victoria & Alfred Waterfront, Sydafrikas mest populära turistattraktion.

Ytterligare bilder och översikt om Clarendon Bantry Bay (Öppnas i nytt fönster)

 

Dag 5

Efter frukost vid Clarendon Bantry Bay föreslår vi att du spenderar din första hela dag i Kapstaden med att utforska staden. Du borde besöka stadens kärna, Green Market Square, Parliament och Company Gardens. Vi föreslår att du åker upp på Taffelberget på eftermiddagen.

På vägen tillbaka till Clarendon Bantry Bay föreslår vi att du stannar vid Camps Bay för att ta en kvällsdrink.

När det gäller middag föreslår vi att du intar den vid 95 Keerom i stadens centrum – én utmärkt restaurant.

Dag 6

Efter frukost vid Clarendon Bantry Bay föreslår vi att du kör ner till Godahoppsudden via den vackra vägen Chapmans Peak. Godahoppsudden är in underbar inramning och en mycket attraktiv plats att stanna för lunch; på vägen tillbaka till Kapstaden föreslår vi att du också besöker Penguin Colony (pingvinkolonin) vid Boulders Beach i Simons Town.

På tillbakavägen till Kapstaden är Constantia Winelands, vingården Groot Constanti, väl värd ett besök. När det gäller middag föreslår vi att du stannar i Constantia och intar den vid den berömds La Colombe Restaurant, den anses vara den bästa restaurangen i Sydafrika och också en av de 50 bästa restaurangerna i världen.

Dag 7

Efter frukost vid Clarendon Bantry Bay föreslår vi att du kör till V&A Waterfront och tar färjan till Robben Island.

Robben Island är platsen där Nelson Mandela var fängslad och det är mycket intressant historisk tur. Middagen föreslår vi att du intar vid en av restaurangerna vid V&A Waterfront.

Dag 8

Efter en avkopplande frukost föreslår vi att du spenderar lite tid på stranden antingen i Clifton eller Camps Bay. Middagen föreslår vi att du intar vid någon av restaurangerna utmed stranden i Camps Bay.

Dag 9 Majeka House – Cape Winelands

Efter frukost vid Clarendon Bantry Bay föreslår vi att du kör en avslappnande biltur genom Cape Winelands till Franschhoek, där du kommer att bo på det underbara boutique hotellet Majeka House. Majeka House är beläget precis vid utkanten av staden Stellenbosch och det är en perfekt plats varifrån du kan utforska de många vingårdarna och fantastiska restaurangerna i området.

Några av de bästa golfbanorna i Sydafrika är också belägna en kort biltur från Majeka House. Middagen föreslår vi att du intar vid Majeka House restaurang vilken kallas Makaron.

Detaljerad information om Majeka House

 • Ett vackert privat boutiquehotell som inbäddat i hjärtat av Kapstadens vindistrikt.
 • Arton vackert dekorerade rum finns tillgängliga, likaväl som en privat villa.
 • Har femstjärnig luxuös service, kokkonst i världsklass och fridfullt omhändertagande om man så skulle önska.
 • Stor central pool med rektangulärt glastak är favoriten hos gästerna eftersom den tillåter simning hela året runt.

Attraktioner i närheten:

 • 20 minuters biltur från Stellenbosch – ett av landets mest prestigefyllda vindistrikt.
 • 30 minuter från Franschoek, Sydafrikas juvel i kokkonst och vinindustrier.
 • Endast 45 minuter från Kapstadens stadskärna, vilket naturligtvis innefattar Taffelberget, linbanan, Clifton och Camps Bay stränderna och Victoria och Alfred Waterfront.

Ytterligare bilder och översikt (Öppnas i nytt fönster)

 

Dag 10

Efter frukost vid Majeka House föreslår vi att du spenderar dagen med att utforska Cape Winelands. Nära gästhemmet finns det många fantastiska vingårdar och underbara restauranger.

Vi föreslår att prövar på vinprovning vid La Motte, Grande Provence, Delaire och Boschendal vingårdarna och middagen föreslår vi att du intar vid Rust en Vrede, vilken är rankad som den näst bästa restaurangen i Sydafrika.

Dag 11

Efter frukost, och om vädret tillåter, föreslår vi att du tar Cape Town Scenic Flight tour (Kapstadens sceniska flygtur) och sedan har dagen fri för avkoppling.

Dag 12

Efter frukost vid Majeka House kör du till Kapstadens flygplats, varifrån du flyger tillbaka hem.

Intresseanmälan

Från kr21,500

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Från kr21,500

Tel +27 (0) 21 201 2484