Saker att göra vid Western CapeFounder
Jeff Cammack
  Contact
  
  Twitter
Förr brukade det vara så, särskilt när det gäller utvecklingsländer, att det inte var speciellt bekvämt för familjer att resa med barn. Medan långa flighter med barn kanske aldrig blir lättare, börjar många destinationer att arbeta med att bli mer familjevänliga, från boenden till attraktioner. Ja till och med de platser som tycks mest exotiska, har nu vänt sig till familjer med barn. Western Cape i Sydafrika är just en av dessa destinationer som man skall hålla i minnet, när man söker efter en exotisk internationell plats att resa till med familjen.

Underbara stränder

Stränderna är en populär familjedestination på många platser och Western Cape har en hel del av dem. Kapstaden är familjedestination på många platser och Western Cape har en hel del av dem. Kapstaden har sandiga stränder på både den atlantiska och den indiska oceanens sidor och från vikar som är privata och i avskildhet till långa, och som det tycks ändlösa sträckor av sand, alla stränderna vid Kapstaden är pittoreska, med bergen i bakgrunden. Du kan utforska tidvatten och jobba på att bli solbränd.

Naturreservatet vid Godahoppsuddens spets

Ett besök till Kapstaden skulle inte vara komplett utan att ha rest till Afrikas södra spets, Cape Point, eller Cape of Good Hope (Godahoppsuddens spets). Trots att Cape of Good Hope inte är Afrikas sydligaste punkt (den äran tillhör Cape Agulhas), är den historiskt betydelsefull. Cape of Good Hope representerar en större milstolpe i global utforskning, när Portugiserna rundade udden 1488, och på så sätt hjälpte till att etablera en handelsrutt till Fjärran Östern. Idag representerar Godahoppsudden också en betydelsefull milstolpe i många internationella, yachtkappseglingar utanför kusten. Reservatet i sig självt har många vandringsstigar i detta vackra, sceniska område och med en utsikt som tar andan ur en, från själva Godahoppsudden är något man måste se innan man lämnar Kapstaden.

Pingvinerna vid Simon’s Town

Om du är intresserad av att se lite vilddjursliv, har en fiskeby och marin hamn kallad Simon’s Town ett unikt alternativ till de giraffer, zebror och bufflar som man är van vid att se, när man åker på safari. Destinationen är Boulder’s Beach, där en mycket stor population av afrikanska pingviner har slagit sig ner, där de använder beachen till att bo på och para sig. Beachen är en säker plats för dem, eftersom denna del av kusten saknar större rovdjur. Små fiskar har sina hem i bukten och pingvinpopulationen har vuxit oerhört sedan 1985 tack vare detta överflöd av mat. Pingvinerna finns i ett skyddat område, som sköts av taffelberget.

Two Oceans Aquarium (Två oceaners akvarium)

Two Oceans Aquarium är ett utmärkt sätt att se på överflödet av marint liv som man kan hitta i omgivningen, i de ibland kyliga vattnen i Sydafrika. Mångfalden på viltliv som finns här är fantastisk – från de mycket små sjöhästarna till massiva hajar, det finns häpnadsväckande marint liv överallt. Utställningen av kelp (ask-) skogen är en av endast tre kelp skogsvisningar i världen. Enorma spindelkrabbor och minizoo, där du kan röra vid några vänliga arter från djupet, att avrunda resan med.

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484