Hur man lagar till KuduFounder
Jeff Cammack
  Contact
  
  Twitter
Kudu sägs ofta vara det mest välsmakande vilddjursköttet i världen och det finns mycket sådana djur som vandrar vilt omkring i Sydafrika. Det blir en fantastiskt smakande måltid, när man förbereder och tillagar det på ett rätt sätt.Kudu är ett mycket mört kött utan fett.

Kudu kan köpas vid vilken mataffär som helst (mestadels här i Sydafrika) och det är i hela bitar såsom stek. Kudu är ett mycket torrt kött, så man måste vara försiktig då man lagar till det, annars kan det bli segt och svårt att äta. Här följer några rekommenderade sätt att tillaga det på.

Låt det ligga i yoghurt i ett par timmar och lägg det sedan på galler (barbeque). Lägg baconskivor över köttet, för att låta fettet tränga in i köttet. Eftersom smaken mestadels sitter i den fetare delen av köttet, så säkerställ att baconet inte är av ett slag som är superfett och ger en smak av griskött till rätten, som tar överhanden på viltdjurssmaken. Yoghurten hjälper till att ta bort lite av viltdjurssmaken, som kan bli för mycket och få en del människor att inte gilla det och istället gör den smaken mjukare. Detta är ett bra sätt att förbereda måltiden om barn äter tillsammans med dig. Om man är i bushen kan man gnugga steken med lite salt och peppar och laga till det att bli välstekt eller medium rare på öppen eld och bara njuta.

Ett alternativ till yoghurtbad är att marinera stekarna i minst 24 timmar i en vinbaserad marinad med alla kryddor som du önskar. Var försiktig så att kryddorna inte tar över smaken, för mycket vitlök eller salt. En del människor säger att man kan marinera köttet i Coca Cola tillsammans med kryddor, men om du väljer att göra detta, blir det som köttfärs om man lämnar det där i mer än ett par timmar.

Slutligen passar Kudu också väldigt bra i någon sorts köttgryta, man kan göra en gryta som är känd som Rörmertopf. Rörmertopf är ett holländskt ord för en slags lergryta (terrakottagryta) som man använder till att koka i (se bilden). Hacka hårda grönsaker som morötter och potatis och skär steken i lagom bitstora delar. Matlagning i terrakottagryta bevarar näringsämnena och (viktigt) saftigheten i rätten. Detta är vintertid ett fantastiskt bra alternativ till grillning.

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484