5 skäl att välja SafariGuideAfrica!

 • Skräddarsydda resor
 • Svar direkt
 • Reseexperter på Afrika
 • Bra priser
 • Nöjda kunder

Intresseanmälan

Kapstaden - Sydafrika

 • One&Only – Kapstaden

  One&Only är ett av Kapstadens nyare hotell som designades och konstruerades för att erbjuda den ultimata lyxen, bekvämligheten och servicen.

  Från kr4,750

  Mer info

 • Steenberg Hotel

  Steenberg Hotel erbjuder modern lyx som möter gammaldags klass som stammar från själva byggnaden då den har blivit restaurerad till sitt ursprungliga 1600-tals storslagenhet.

  Från kr3,160

  Mer info

 • Ellerman House – Bantry Bay

  Ellerman House är ett av Kapstadens mest omtyckta hotell beläget på det berömda Atlantic Seaboard med fantastisk utsikt över Atlanten

  Från kr4,570

  Mer info

 • Cape Grace Hotell

  Cape Grace ligger Inbäddat mellan Taffelbergen och Atlanten och med sin egen privata kaj vid Victoria och Alfred Waterfront, erbjuder Cape Grace en helt igenom unik luxuös hotellupplevelse.

  Från kr3,160

  Mer info

 • Clarendon Bantry Bay

  Clarendon är ett unikt boutique hotell som erbjuder ett urval av stilfulla lägenheter. Lägenheterna har otrolig havsutsikt, eller över Taffelbergen

  Från kr1,550

  Mer info

 • Kapstadens Waterfront Apartments

  Cape Waterfront Apartments i Kapstadens Marina, exklusiva lägenheter med alla moderna bekvämligheter i Kapstaden

  Från kr1,550

  Mer info

Kapstaden har blivit känt som den förnämsta turistorten i Sydafrika många gånger om. Denna hamnstad som ligger inbäddad mellan Taffelberget och Indiska Oceanen med Robben Island isolerad från staden en bit bort, är hem till vingårdar, ett berömt berg, nattliv, lyxhotell, valar och pingviner och en stor befolkning av vänliga kosmopolitiska innevånare.

Vilka dina reseplaner eller budget än är, erbjuder Kapstaden dussintals saker att göra varje dag och några av de mest vackra landskapen i Afrika. Du kan spendera dina nätter med att gå på party vid bohemiska Long Street, eller dina dagar med att strosa omkring på de vita sanddynerna vid Camps Bay eller Clifton Beach.

Boende:

Kapstaden har många lyxhotell och charmerande och bekväma pensionat. Vad du än har planerat att lägga ut på boende på din semester, kan du lätt ha råd med en bekväm och luxuös plats att bo på under semestern. Här följer exempel på lyxhotell området runt Kapstaden:

 • The Cape Grace Hotel – Upplev klassisk kolonial lyx och charm, precis nere vid vattnet vid berömda Victoria and Alfred Waterfront. Njut av makalös tillgång till varje möjlig turistdestination och spendera din semester i absolut lyx.
 • Cape Town Waterfront Apartments – Dessa privatägda lägenheter med självbetjäning eller betjäning till hälften erbjuder dig det bästa värdet för pengarna, om du vill ha en stor, lyxig lägenhet i Kapstadens centrum vid det mest populära turistområdet. En Waterfront Apartment är det ideella valet om du har stor familj som vill lev i lyx och vill ha lätt åtkomlighet till turistdestinationerna.
 • Lanzerac Luxury Hotel – Ta dig bort från storstaden några få dagar och njut av en erfarenhet på ett lyxhotell i centrum av Stellenbosch Winelands area. Njut av vinprovning, härlig mat, ridturer och sceniska promenader i ett av Sydafrikas mest pittoreska landskap.

Saker att göra i Kapstaden:

Kapstaden har saker att erbjuda för alla smaker och intressen tex:

 • Robben Island – Ta en 45 minuters färjetur över Indiska Oceanen till Robben Island, ett av världens mest beryktade politiska fängelser. Se cellen där Nelson Mandela tillbringade nära två decennier, och lär dig om öns färgstarka och tragiska historia.
 • Linbanan uppför Taffelberget – Det här är något som alla Kapstadens besökare inte borde missa! Biljetterna är inte dyra och de gäller för vilken dag som helst i upp till 10 dagar efter man har köpt dem, men boka online och ring in dagligen för att kontrollera om linbanan är igång, eftersom de stängs vid hårda vindar.
 • Kalk Bay och pingvinerna vid Simons Town – Ta en 45 minuters resa ut till förstäderna och du kommer att finna den pittoreska staden Kalk Bay, där färgstarka restauranger och barer som Cape to Cuba, The Brass Bell och Polana sätter fram ett utbud av delikata skaldjur, pizza och cocktails. Fortsätt lite längre bort utmed kusten och du kommer att finna Simons Town, en gammaldags originell fiskeby med ett… pingvinproblem. Du kommer att finna de förtjusande små varelserna i Afrikas största koloni av Jackass Penguins (Kungspingviner) vid
 • Boulders Beach – definitivt ett av de största familjeutbuden av saker att göra i Kapstaden.
 • Vinprovning och Wineland Tours – Om gillar vin bör du ta en dagstur till Franschoek eller Stellenbosch från Victoria och Alfred Waterfront, eller ta helt enkelt en tripp till Buiterverwagting Wine Estate i Groot Constantia dalen i Kapstadens förstäder för kompletterande vinprovning följd av en delikat picknicklunch på gräsmattan mitt bland vinodlingarna.
 • Camps Bay och Clifton Beaches – Camps Bay kan vara lite blåsigt, men är annars enastående vacker. Cliftons fyra små stränder är extremt populära och normalt skyddade från vinden. Observera dock – havet på den sidan av kustlinjen är kallare än Nordsjön vid Skottland!