5 skäl att välja SafariGuideAfrica!

 • Skräddarsydda resor
 • Svar direkt
 • Reseexperter på Afrika
 • Bra priser
 • Nöjda kunder

Intresseanmälan

Malariafria och familjevänliga Safaris

 • Impodimo Game Lodge

  Impodimo Game Lodge är en safaridestination som erbjuder högklassiga sviter byggda av halm och utmärkt tillgång till det vilda afrika.

  Från kr3,200

  Mer info

 • Makanyane Safari Lodge

  Madikwe Safari Lodge har vunnit flera utmärkelser för sin service, kunniga safari guider & vackra boende.

  Från kr4,000

  Mer info

 • Madikwe Safari Lodge

  Med 190 000 tunnland är Madikwe ett av Sydafrikas största safariområden. Madikwe har ett brett urval av vilt inklusive the big five & geparden

  Från kr3,620

  Mer info

 • Thakadu River Camp

  Charmiga tältlika sviter med ett stort trädäck kompletterar atmosfären av klassisk koloniallyx, allt i en så naturlig afrikansk miljö som man möjligen kan finna någonstans på kontinenten.

  Från kr3,100

  Mer info

Det finns malariafria Safaridestinationer i Afrika för de som absolut inte vill bege sig till ett område som medför malariarisk, eller för de som vill uppleva Safari för hela familjen.

Det finns många myter och missuppfattningar gällande Malaria. Vissa områden i Sydafrika är högriskområden, men dessa är till antalet väldigt få. Sydafrika erbjuder ett stort antal nationalparker och game reserves där man kan uppleva en helt malariafri safari. Malariafria safaris är perfekta för de som reser med familj då barn är särskilt utsatta för malaria.

I Sydafrika åker man på malariafria safaris främst i tre områden. Dessa game reserves erbjuder en safariupplevelse i världsklass. De flesta safarilodgerna är barnvänliga med barnpassning och lekprogram.

Eastern Cape

Eastern Cape har historiskt haft en av de högsta antalet vilt i Afrika innan det befolkades av nybyggare. På senare år har man återinfört mycket av det vilda och deklarerat stora områden nationalparker.

Om man vill uppleva en safari i närheten av Kapstaden och Port Elizabeth är en safari i Garden Route det ideala. Här finns topprankade safaris som det erkända Shamwari. Här är man inte endast säker från malaria, man kan här även utforska ett av de områden med mest måmngfalld i hela landet. Bara resan hit är en upplevelse i sig, här finns “big five”, vackra småstäder, rik historia, och vänliga människor. Hela regionen har ett milt klimat och är perfekt för hela familjen.

Madikwe Game Reserve

För de som reser med Johannesburg som utgångspunkt är Madikwe Game Reserve ett bra val. Madikwe är beläget vid gränsen till Botzwana i den nordvästra provinsen ca 3.5 timmars bilkörning från Johannesburg och Pretoria. Med sina 75 000 hektar är Madikwe ett av Sydafrikas största nationalparker. Här lever 66 olika arter av däggdjur och över 300 fågelarter. Madikwe angränsar till en av världens äldsta bergskedja. Madikwe är angränsar mot Lowveld Bush och Kalahari Thorn Fields som är ett mycket rikt och malariafritt ekosystem.

På Madikwe Game reserve arbetar man mycket med ekoturism, återvinning och bevaring av miljön. Reservatet är perfekt för familjer och fär finns totalt 11 stycken Safari Lodges. Game drives erbjuds två gånger dagligen, vid gryning och vid skymning. Man kan även gå på walking safari med professionella tour guides.

Waterberg Wilderness Nature Reserve

Waterberg är kanske Sydafrikas bäst bevarade hemlighet. Denna bergskedja är belägen i Limpopo provinsen mot Zimbabwe. Hela området är Malariafritt. Naturupplevelsen här är något utöver det vanliga med vattenfall, floder och bäckar insprängda i bergen. Här bjuds man även på vackra utsikter över dalar och djupa klyftor. Waterberg är även hem för ca 250 olika fågelarter.

Man tar sig hit bäst i en 4-hjulsdriven bil och man kan enkelt åka här på egen hand. Men här finns även guidade turer både till fots och med bil. Boende kan ordnas men bokas gärna tidigt då endast 12 gäster kan bo här åt gången i Safaritält.

Här finns även ett antal mountain bike spår, samt promenadstigar för de som gillar att vandra. Viktigt är dock att vara vaksam då det är hemvist för många reptiler tex den svarta Mamban.