Rovos Rail

Rovos Rails erbjuder lyxiga resor till en lång rad destinationer, främst i södra delarna av Afrika men också en del längre norrut. Du kan åka på en avslappnande tvådagarsresa från Pretoria, genom Sydafrikas skiftande natur och makalösa scenerier, och sedan anlända i Kapstaden. Har du mer tid kan du resa med tåget från Pretoria till Dar Es Salaam eller kanske Viktoriafallen.

Vad du än väljer får du en resa som är en oförglömlig upplevelse i sig.

För många har det varit en dröm att kunna resa från Kairo till Kapstaden med tåg – en majestätisk safariresa på räls genom Afrika. Rovos Rail, Afrikas mest exklusiva järnvägsföretag, erbjuder idag den möjligheten tillsammans med en rad andra rutter i södra Afrika.

Kliv på det kanske lyxigaste tåget i världen – moderna vagnar med känsla och inredning från en svunnen tid – som dras fram av ångmotorer, diesel eller elektricitet. Res klassiskt. Res i lyx.

Tågrutter

Pretoria till Kapstaden: 48 timmar genom majestätiska bergsmassiv, det vackra Cape Winelands och med stopp i den pittoreska staden Matjiesfontein.

Pretoria till Durban: En tredagars tågsafari frånPretoria till DurbangenomNambiti-reservatet där “Big 5” håller till.

Viktoriafallen: En tredagarsresa genom väldigt skiftande scenerier – genom Mafikeng, Botswana, Mahalapye, Gaborone, och till sist genom Zimbabwe.

Namibia: Sju dagar ombord tar dig från Pretoria, genom Kimberly och den kända öppna diamantgruvan ”The Big Hole”, Fish River Canyon och övernattning på Mokuti Game-reservatet.

Dar Es Salaam: En av världens mest klassiska tågrutter. Ett episkt äventyr på 14 dagar genom Madikwe Private Game-reservatet, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Tanzania och Östafrikanska gravsänkesystemet (Great African Rift Valley).

Golfresa: Denna avslappnande, niodagars golfresa avgår från Pretoria och stannar först i Kruger Park, där du kan välja mellan att tidigt på morgonen ge dig ut för att spana efter vilt eller spela den första golfrundan. Vidare stannar turen på sex välkända golfresorts, inklusive den legendariska Fancourt Hotel & Golf Estate. Dessutom har du chans att besöka en rad privata viltreservat och andra turistdestinationer.

Kairo till Kapstaden: Kliv på den ultimata tågresan genom hela Afrika. Välj mellan en resa på 28 eller 35 dagar och förbered dig på att uppleva kontinenten på ett sätt många drömt om men få fått chansen att uppleva. Res på ett lyxigt tåg och med privatflyg från antika Kairo till Kapstaden, en rea som är livets kanske största upplevelse.

Boende

Det finns tre klasser att välja mellan på tågen:

  • Rum för två personer (sju kvadratmeter). Har en bekväm soffa som görs om till dubbelsäng. Badrummet har de viktigaste bekvämligheterna – dusch, hårtork och uttag för rakapparat.
Rovos Rail Pullman Suite with Double Bed  Rovos Rail Pullman Suite with Twin Bed
  • I dessa lyxiga sviter (11 kvadratmeter) sover två personer bekvämt i antingen dubbel- eller enkelsängar. Rummen har skrivbord, personligt kassaskåp, barkylskåp och badrum med dusch, hårtork och uttag för rakapparat.
 Rovos Rail Deluxe Suite with Double Bed  Rovos Rail Delux Suite with Twin Beds
  • Dessa rymliga sviter (16 kvadratmeter) upptar en halv tågvagn och erbjuder moderna bekvämligheter. Två stora enkelsängar eller en väldigt stor dubbelsäng, ett vackert badrum och ett privat lounge-område gör Royal Suites till det ultimata sättet att korsa Afrika med stil.

Rovos Rail Royal Suite

Intresseanmälan

Från kr11,400

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Från kr11,400

Tel +27 (0) 21 201 2484

Location Details

Address:
Rovos Rail Station Capital Park Paul Kruger Street North Pretoria, South Africa