Safariresa genom Zambia & Sydafrika – 14 dagar

Upplev Safari i Zambia, bo precis vid kusten i Kapstaden, Sydafrika, prova viner på vingårdar i Cape Winelands. Det föreslagna paketet inkluderar också inrikesflyg, anslutningsresor och hyrbil.

Dag 1 – Johannesburg till Livingstone

När du anländer till Johannesburg O R Tambo International Airport, hämtar du ditt bagage och tar dig till SAA-disken som ligger i International Departures Terminal (inrikesflygterminalen) för ditt flyg till Livingstone, Zambia.

När du anländer till Livingstone möts du av en representant från Royal Chundu som tar dig till lodgen.

Dag 1 – 6: Royal Chundu – Zambezi River Lodge – Zambia

Royal Chundu befinner sig mellan Viktoriafallen och Livingstone i Zambia. Royal Chundu Lodge, vilken översatt betyder ”hövdingens mötesplats”, är en oas av tyst avkoppling och oförstörd skönhet på den mäktiga Zambeziflodens banker.

Den består inte av en, utan av två luxuösa lodger, Royal Chundu förfogar över sin egen privata del av Zambezifloden, vaktad av vattenfall på varje sida, utan något annat förutom majestätiskt bushland så långt ögat kan se.

Från lodgen finns det ett stort utbud av aktiviteter och du kan också njuta av en fantastisk safari i Chobe Game Reserve, endast 15 minuters biltur från lodgen, och besöka Viktoriafallen som ligger 70 km bort. Bokar du genom Safari Guide Afrika innan du anländer avgår en servicekostnad på 10 % från hotellet.

Detaljerad information om Royal Chundu

 • Förfogar över egen, privat del av Zambezifloden
 • Inglasade luxuösa sviter med vyer över Zambezifloden.
 • Fyra privata och exklusiva villor som erbjuder det ultimata i lyx och avkoppling. Varje villa har bad i det fria och inglasade, dubbla duschar.

Ytterligare bilder, video och översikt om Royal Chundu (Öppnas i nytt fönster)

 

Dag 6 – Royal Chundu – Kapstaden (via Johannesburg)

Efter utcheckning hämtas du och körs tillbaka till Livingstone Airport i tid för ditt flyg till Johannesburg. När du anländer till Johannesburg O R Tambo International Airport hämtar du ditt bagage och tar dig till SAA-disken som är lokaliserad vid Domestic Departures Terminal (inrikesterminalen) för din flygtur till Kapstaden.

Dag 6 – 15 – Hyrbil

När du anländer till Cape Town Airport tar du dit till biluthyrningsdisken för att hämta ut din bil.

Dag 6 – 13 – Waterfront Luxury Apartments – Kapstaden

Waterfront Marina är ett bostadsområde beläget precis vid hamnen i V&A Waterfront vilket är det mest besökta turistmålet i Afrika. Waterfront Marina är den perfekta utgångspunkten för att utforska Kapstadens stadskärna och dess omgivningar.

Lägenheterna är mycket luxuösa och om du vill kan du sköta allt på egen hand – matlagning osv. Skulle du vilja lägga tiden på annat kan vi arrangera att man levererar frukost direkt till dig. Men kom ihåg, du bor bara en kort promenad från V&A Waterfront där du hittar många av de bästa restaurangerna och kaféerna i hela Kapstaden samt en vidunderlig utsikt.

Från V&A Waterfront kan du ta Hoppa-på-Hoppa-av bussarna som åker genom staden och stanna vid Taffelberget, dessutom avgår färjorna till Robben Island härifrån.

Detaljerad information om Waterfront Marina

 • Exklusiva lägenheter med alla bekvämligheter som låter dig föra en skyddad lyxtillvaro under din vistelse i Kapstaden.
 • Ligger nära Kapstadens centrum och nära till många större turistattraktioner.
 • Lägenheterna har havsutsikt, stora sovrum med tillhörande badrum, ett extra sovrum och ofta ett tredje sovrum eller ett arbetsrum.

Detaljrad information om Waterfront Marina (Öppnas i nytt fönster)

Dag 13 – 15 – Majeka House – nära Stellenbosch, Cape Winelands

Från Kapstaden kör du till den lilla universitetsstaden Stellenbosch i hjärtat av Cape Winelands. Här kommer du att bo på Majeka House, vilket är ett underbart litet designat hotell vid utkanterna av Stellenbosch.

Dekoren är helt igenom modern med ljusa toner och vackert mönstrade tapeter den bästa detaljen är den långa poolen under ett glastak som kan dras åt sidan så att gästerna kan simma där året runt. Bubbelpoolen, bastun och ångrummet kommer utan tvivel att vara favoriten innan du går till gymmet eller kanske direkt till spaavdelningen för behandling.

Här finns en förtjusande trädgård med solrum och utomhusbord och stolar uppställda för frukost, lunch och middag, eller bara för en drink medan man njuter av de fridfulla omgivningarna i Winelands.

Det finns ytterligare två mindre och mer privata pooler, en vid villan och en vid de tre förstklassiga rummen så att gästerna inte behöver känna sig ”för nära inpå varandra”.

Detaljerad information om Majeka House

 • Ett vackert privat boutiquehotell som inbäddat i hjärtat av Kapstadens vindistrikt.
 • Arton vackert dekorerade rum finns tillgängliga, likaväl som en privat villa.
 • Har femstjärnig luxuös service, kokkonst i världsklass och fridfullt omhändertagande.
 • Stor pool med glastak är favoriten hos gästerna och tillåter simning hela året runt.

Attraktioner i närheten:

 • 20 minuters körning från Stellenbosch, en av landets mest prestigefyllda vindistrikt.
 • 30 minuter från Franschoek, Sydafrikas juvel i kokkonst och vinindustrier.
 • Endast 45 minuter från Kapstadens stadskärna, vilket naturligtvis innefattar Taffelberget, linbanan, Clifton- och Camps Bay-stränderna samt Victoria och Alfred Waterfront.

Ytterligare Bilder och Översikt (Öppnas i nytt fönster)

 

Dag 15 – Flyg – Kapstaden – Johannesburg

På din sista dag i Kapstaden lämnar du tillbaka din hyrbil innan du checkar in för ditt flyg till Johannesburg.

Intresseanmälan

Från kr16,000

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Från kr16,000

Tel +27 (0) 21 201 2484