5 skäl att välja SafariGuideAfrica!

 • Skräddarsydda resor
 • Svar direkt
 • Reseexperter på Afrika
 • Bra priser
 • Nöjda kunder

Intresseanmälan

Cape Winelands

 • La Residence

  Med vingårdarna planterade av de franska hugenotterna runt omkring dig är det nästintill omöjligt att hitta en mer inspirerande och sofistikerad plats att bo på.

  Från kr1,820

  Mer info

 • The Grande Roche

  Grande Roche (stor klippa) befinner sig precis i hjärtat av Sydafrikas grönskande vinlandsområde och dess historia går tillbaka till 1717 när en förläning av land gavs till den ursprunglige ägaren av platsen.

  Från kr1,900

  Mer info

 • Klein Waterval Riverside Lodge

  Klein Waterval Riverside Lodge ligger inbäddad i den fridfulla dalen Franschhoek, på bankarna av Berg River, och är omgivet av dramatiska bergsvyer, vingårdar och tunnland av öppet land.

  Från kr630

  Mer info

 • Lanzerac Hotel

  Lanzerac Hotel befinner sig på en 300 år gammal egendom i hjärtat av landets vinproducerande region Franschhoek, detta lilla hotell av ultimat lyx är den perfekta destinationen mitt bland vingårdarna

  Från kr985

  Mer info

 • La Petite Dauphine

  Ett charmerande pensionat i kolonialstil som ligger vackert inbäddat på en historisk fruktfarm i hjärtat av Cape Winelands. Njut av den enastående omgivningen, femstjärnig service och elegant komfort.

  Från kr915

  Mer info

 • Majeka House

  Ett exklusivt hotell som imponerar med designinredning, mat i världsklass och förstklassig service. Ett gym, bastu, ångrum och SPA kompletterar hotellets utbud av bekvämligheter.

  Från kr770

  Mer info

 • Wedgeview Country House & Spa

  Njut av härliga SPA-behandlingar eller promenera i den lantliga miljön som omger huset. Tystnaden kring vingårdarna är terapeutisk och ger tid för avkoppling och eftertanke.

  Från kr700

  Mer info

 • Kapstaden, Vingård & Safari – 10 dagar

  Paketresa

  Njut av Cape Waterfront-boende och bo på ett luxuöst 5-stjärnigt boutique hotell i Winelands. När man sedan har kopplat av kan man åka därifrån på en häpnadsväckande safari i Timbavati Game Reserve.

  Från kr13,100

  Mer info

Cape Winelands är namnet på Sydafrikas vinregion som är belägen ca 30 minuters bilfärd utanför Kapstaden och sträcker sig ända till Eastern Cape med dess varmare klimat där vinodlandet går över mot fruktodlingar. Cape Winelands är en region som kantas av kuperat landskap med vinodlingar insprängda mellan berg och dalar. Här listar vi våra favorithotell mitt i cape winelands vinregion som är känt för sin skönhet, vin och utsökta matkultur.

Denna vinregion bjuder på ett mycket avslappnat tempo där de flesta aktiviteter på ett eller annat sätt involverar vinprovning och en gastronomi utöver det vanliga på en vingård i 1800-talsmiljö.

Boendet i Cape Winelands håller generellt mycket hög standard och för de som vill uppleva något utöver det vanliga erbjuder “Lanzerac” ett av det absolut bästa boendet i hela Sydafrika med direkt tillgång till flera lokala vinproducenter.

Om du hellre vill ha boende i ett mysigt litet gästhus i en pittoresk miljö, rekommenderar är godset “La Petite Dauphine“.

Sevärdheter i Cape Winelands

Att åka på vinprovning på en av vingårdarna här är ett måste. Här finns vinproducenter som håller hög internationell standard och som har vunnit många stora priser. Spier är en vingård som är väl värd ett besök.

Denna region är som sagt även mycket känd för sin gastronomi och en restaurang som erbjuder en fantastisk matupplevelse är La Petit Ferme i närheten av Franschoek. Här rekommenderas det att man bokar 6 månader i förväg.