5 skäl att välja SafariGuideAfrica!

 • Skräddarsydda resor
 • Svar direkt
 • Reseexperter på Afrika
 • Bra priser
 • Nöjda kunder

Intresseanmälan

Hermanus – Western Cape

 • Hajdyk i Gansbaai – Sydafrika

  Gansbaii är en vacker fiskeby, nära Hermanus, med få människor men en extremt stor population av hajar. Faktum är att Gansbaai har rykte om sig att vara den bästa platsen i världen för hajdyk i bur.

  Från kr1,200

  Mer info

 • Birkenhead House

  Birkenhead House ligger högt uppe på en klippa, varifrån man har utsikt över Hermanus Walker Bay – en av världens bästa åskådningsplatser varifrån man kan se valar.

  Från kr2,400

  Mer info

 • Grootbos Lodges

  Grootbos är en eko-vänlig semesterort två timmars biltur från Kapstaden. Den just där Atlanten och Indiska Oceanen möts och är omgiven av Milkwood-skogarna.

  Från kr1,370

  Mer info

Hermanus som ligger på sydkusten av Western Cape är känt för valskådning. I övrigt är detta en lugn stad som är perfekt för avslappning från den stressiga vardagen, förutom under Sydafrikas sena vinter/tidiga vår då tusentals människor vallfärdar hit för att delta i valfestivalen. Denna festival pågår under den första veckan i november vilket är den bästa tiden för valskådning i Sydafrika.

Hermanus har ett bra utbud av hotell. Mest känt är det historiska Windsor Hotel som har hotellrum med suverän utsikt utöver havet och klipporna vid kusten. Om man är mer intresserad av en naturskön och avslappnad upplevelse rekommenderar vi ett av gästhusen som tex Birkenhead House eller Grootbos Lodge som håller väldigt hög standard.

Valskådning i Sydafrika

Hermanus är det bästa stället i Sydafrika för valskådning och under valfestivalen under första veckan i november fylls staden av tusentals valskådare. Under denna tiden på året är valar så vanliga att man endast behöver gå längs med kusten för att se en val. Valskådningen är perfekt från mitten av oktober till mitten av november.

Det finns även valskådningsturer man kan åka på. De kostar normalt mellan $25 – $35 USD, och det är inte ovanligt att man har en garanti där man får pengarna tillbaka om man inte ser några valar.

En populär attraktion i Hermanus är valvakten (wale crier) som blåser i ett horn för att uppmärksamma staden när valar är i sikte. Den första valvakten är sedan länge i pension, men har ersatts av yngre talanger.

Ytterliggare attraktioner i Hermanus är fisketurer, båtresor till den lokala pingvinkolonin samt hang-gliding. Dessa aktiviteter pågår året om i Hermanus.

Hermanus stränder

Den största och mest populära stranden heter Grotto Beach. Det är en vidsträckt strand med vit sand som erbjuder perfekta förhållanden under sommartperioden.

För den som gillar att surfa är Onrus Beach den rätta stranden. Med perfekta vågor på 1.5 meter erbjuds här de ultimata surfförhållandena.