Sydafrika & Safari – 15 Nätter

Upplev en oförglömlig resa genom Kapstaden och natursköna Prince Albert.

Detta paket inkluderar 15 övernattningar i Kapstaden, Prince Albert, Plettenberg Bay, Port Elizabeth och safari i Timbavati. Förutom logi ingår hyrbil, inrikesflyg och anslutningsresor.

Här går vi igenom vad som kommer hända under din resa i Sydafrika. Vi lägger stor vikt vid att logistiken fungerar och att allt går så smidigt som möjligt. Det är när man känner att allt klaffar som man kan njuta på riktigt. Det här är en sådan resa som kan förändra ditt liv, vidga dina vyer och ge dig intryck som du kommer bära med dig – för alltid.

Men som sagt, allt börjar med ett bra, välavvägt schema. Det får du här, tillsammans med information om vad du kommer uppleva på din resa.

Dag 1 – Flyg – Johannesburg – Kapstaden

När du anländer till Johannesburg Airport hämtar du ditt bagage och tar dig till Domestic Departures Terminal (terminalen för inrikesflyg) och till South African Airways (sydafrikanska flyglinjens) incheckningsdisk för ditt flyg mot Kapstaden.

Dag 1-12 – Hyrbil

När du anländer till Cape Town Airport tar du dig till biluthyrningsdisken för att hämta ut bilen du har till förfogande de följande elva dagarna. Det kommer att vara en ”grupp B”-bil – Toyota Corolla eller liknande – med manuell växellåda och luftkonditionering. Det inkluderade kontraktet täcker allt och du kan köra obegränsat antal mil.

Dag 1-7 – Waterfront Marina Residential (bostadsområde vid strandens marina) – Kapstaden

Waterfront Marina är ett bostadsområde beläget precis vid hamnen i V&A Waterfront vilket är det mest besökta turistmålet i Afrika. Waterfront Marina är den perfekta utgångspunkten för att utforska Kapstadens stadskärna och dess omgivningar.

Lägenheterna är mycket luxuösa och om du vill kan du sköta allt på egen hand – matlagning osv. Skulle du vilja lägga tiden på annat kan vi arrangera att man levererar frukost direkt till dig. Men kom ihåg, du bor bara en kort promenad från V&A Waterfront där du hittar många av de bästa restaurangerna och kaféerna i hela Kapstaden samt en vidunderlig utsikt.

Från V&A Waterfront kan du ta Hoppa-på-Hoppa-av bussarna som åker genom staden och stanna vid Taffelberget, dessutom avgår färjorna till Robben Island härifrån.

Detaljerad information om Waterfront Marina

 • Moderna, säkra och exklusiva lägenheter med alla bekvämligheter som låter dig föra en skyddad lyxtillvaro under din vistelse i Kapstaden
 • Ligger nära Kapstadens centrum och nära till många större turistattraktioner.
 • Lägenheterna har havsutsikt, stora sovrum med tillhörande badrum, ett extra sovrum och ofta ett tredje sovrum eller ett arbetsrum.

Ytterligare bilder och översikt över Waterfront Marina (Öppnas i ett nytt fönster)

 

Dag 7-8 – De Bergkant Lodge – Prince Albert

De Bergkant Lodge är ett bostadshus i klassisk Afrikaans-stil, byggt i mitten av 1700-talet av den berömde arkitekten Carel Lotz som en bröllopsgåva till hans dotter Petronella. Det ligger vid foten av massiva Swartberg en kort väg från ”The Hell” (helvetet), vilket trots dess namn är en av de mest vackra oförstörda dalarna i området Karoo.

Det finns åtta rum, alla med tillhörande badrum som är mycket omtalade. Rummen är unikt dekorerade med antikviteter som ägaren har samlat genom åren. Där finns en förtjusande pool i en fridfull trädgård, där gästerna kan njuta och koppla av med ett glas gott vin. Sålunda en idealisk plats för att pusta ut och komma bort från vardagen.

Detaljerad information om De Bergkant Lodge

 • Ett bostadshus från mitten av 1700-talet i Afrikaans-stil i en av de sista oförstörda dalarna i Karoo.
 • Den närmaste byn från Gamkaskloof, också känd som “The Hell” (helvetet) – ett av Karoos sista oförstörda underverk.
 • Tre luxuösa sviter, var och en av dem med sällskapsrum, sovrum med tillhörande badrum.

Ytterligare bilder och översikt över De Bergkant Lodge (Öppnas i ett nytt fönster)

 

Dag 8-11 – Milkwood Manor – Plettenberg Bay

Milkwood Manor, som ligger precis vid kusten och inom gångavstånd från stadens centrum, är perfekt lokaliserat och vackert inramat. Det finns mycket att se i Plettenberg Bay och Milkwood Manor är din idealiska inkörsport till denna värld av lyx och häpnadsväckande scenisk skönhet.

Detta vackra gästhem erbjuder bekväm komfort och mycket trevlig service. Rummen är rymliga och bekväma. Vid Milkwood Manor finns också en restaurang där gästerna kan inta lunch och middag precis vid havet.

Detaljerad information om Milkwood Manor

 • Vyer över Indiska Oceanen, Keurbooms River Mouth, Keurbooms Lagoon och Tsitsikamma Mountains.
 • Några av de bästa stränderna i landet.
 • Nattklubbar, barer och fantastiska restauranger.

Ytterligare bilder och översikt om Milkwood Manor (Öppnas i ett nytt fönster)

 

Dag 11-12 – Ibhayi Guest Lodge – Port Elizabeth

Ibhayi Guest Lodge är ett luxuöst gästhem i Walmer i Port Elizabeth. Det erbjuder avskildhet och lyx, men ligger också i gångavstånd till de flesta attraktionerna i Walmer och en kort biltur till allting annat av intresse i Port Elizabeth.

Från utsidan kan man knappast tänka sig vad man möter i Ibhayi Guest Lodge – den fridfulla atmosfären och den gröna bladdekorationen gör att du känner dig som om du vore på en tropisk ö utan en själ i sikte.

Detaljerad information om Ibhayi Guest Lodge

 • Prisbelönt restaurang i gästhus.
 • Utmärkt surfing i den varma Indiska Oceanen.
 • Levande musik, nattklubbar, barer och restauranger.

Ytterligare bilder om Ibhayi Guest Lodge

 

Dag 12 – Flygtur – Port Elizabeth – Johannesburg – Hoedspruit

Du kör i ungefär 10 minuter till flygplatsen och lämnar hyrbilen innan du checkar in för din flygtur till Johannesburg. När du anländer till Johannesburg O R Tambo hämtar du ditt bagage och tar dig till Domestic Departures Terminal (inrikesflygterminalen) för anslutningsflyget till Hoedspruit. Flygtiden är ungefär 1 timma och 15 minuter.

När du anländer till Hoedspruit väntar en chaufför på dig. Han kör dig till Kambaku – ca en timmas biltur. En stor del av bilturen går genom vilddjursreservatet där du kan få en chans att möta några av djuren.

Dag 12-16 – Kambaku Safari Lodge – Timbavati

Kambaku befinner sig i hjärtat av världsberömda Timbavati Game Reserve, Kambaku Safari Lodge är en privat vilddjurs-lodge med endast åtta exklusiva stugor.

Med stugor till resonabelt pris och med tillgång till vilda djur och en autentisk erfarenhet i lyxsafari som är helt enastående, ger denna familjevänliga vilddjurs-lodge det ultimata värdet som safaridestination.

Detaljerad information om Kambaku Safari Lodge

 • Safari för att se “the big five” (lejon, buffel, elefant, leopard och noshörning).
 • Stugorna har rum med tillhörande badrum, en dubbel himmelssäng med moskitnät och fantastiska vyer.
 • Möjlighet till safari in i Kruger National Park.

Ytterligare bilder och översikt om Kambaku Safari Lodge (Öppnas i nytt fönster)

 

Dag 16 – Förflyttning från Kambaku – Hoedspruit – Johannesburg

Efter frukost kommer du att hämtas vid lodgen och köras tillbaka till Hoedspruit flygplats i tid för ditt flyg till Johannesburg.

Intresseanmälan

Från kr25,000

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Från kr25,000

Tel +27 (0) 21 201 2484