Garden Route – SydafrikaFounder
Jeff Cammack
  Contact
  
  Twitter
Vad är det första du tänker på när du hör namnet Afrika? Det är med stor sannolikhet inte Sydafrikas Trädgårdsrutt (Tuinroete in Afrikaans). Detta är en för utländska turister tämligen okänd juvel i Sydafrika som förblivit en bland den inhemska befolkningen en populär turistort genom åren.

Klimat

Garden Route har ett klimat som kommer på andra plats efter Hawaii, med milda temperaturer som sällan når under 10°C (50°F) på vintern, eller stiger över 28°C (82°F) på sommaren. Det regnar emellertid en hel del i detta område av Afrika. Detta har i sig självt blivit en turistattraktion beroende på det otroliga frodiga landskap som Godahoppsudden har välsignats med.

The Route

Att försöka greppa var the Garden Route officiellt börjar och slutar är svårt, med många samhällen som tävlar om att de är startpunkten. Officiellt sträcker den sig från Mossel Bay i vid sydvästra Godahoppsudden längs med kusten till Storms River, vilket är precis förbi Tsitsikamma National Forest vid den sydöstra delen av Godahoppsudden.

Ofta körs rutten av semesterfirare som börjar sin resa vid samhället Heidelberg utanför Johannesburg. De reser söderut nedåt mot Storms River, och njuter av de många sjöarna, floderna och skogarna, vilka attraherar turister som njuter av utomhusaktiviteter såsom vandringar, fiske, simning och båtfärder.

En annan möjlig startpunkt för utländska resenärer som önskar att uppleva Taffelbergen, är att starta resan från Kapstaden. Därifrån kan man göra en tur genom Sydafrikas världsberömda vindistrikt på vägen upp till Mossel Bay och kanske till och med stanna vid Cape Agulhas för att se det som är den verkliga södra spetsen på Afrika, där den Indiska Oceanen och Atlanten sägs mötas.

Resealternativ

Att köra trädgårdsrutten the Garden Route kan ge turisterna valet av en egen resplan eller möjligheten att hålla sig till sin budget medan man är på semester, men också möjligheten att resa luxuöst finns.

Tåg såsom the Blue Train (blå tåget) vilket går från Kapstaden till Pretoria via Knysna, George, Cape Winelands och Robertson Valley, eller Rovos Rail, vilken går mellan Kapstaden och George, under säsongstid, är en upplevelse som man som turist inte bör missa om man inte sparar på kostnaderna när det gäller sitt livs semester.

Vilddjursliv

Viltlivet, en av de många höjdpunkterna utmed Garden Route är på rutten som löper mellan Outeniqua, Tsitsikamma bergen och Indiska Oceanen. Naturälskaren har chansen att möta delfiner, sälar, korallrev och 300 arter av fågelliv som man kan finna i denna region, som sträcker sig från bushland (fynbos på Afrikaans) till skog och till våtlandområden.

Besök till de många idylliska vikarna runt Garden Route mellan månaderna juli och december, erbjuder också en sällsam glimt av de utrotningshotade Southern Right Whales (valar) när de parar sig, kalvar och migrerar inom detta område under denna tidpunkt på året.

Golf

En annan extremt populär turistattraktion i denna del av Sydafrika är golf. Här finns golfbanor i världsklass utmed hela rutten, med en skönhet som tar andan ur dig, är dina enda begränsningar antalet hål man fysiskt kan spela på under en semester.

Huruvida du gillar att spela golf med utsikt mot oceanen, bland kullar eller i skuggorna av bergen, finns det en bana som är perfekt för dig. Faktum är att du inte ens behöver planera din semester runt banorna som du önskar spela på, du kan helt enkelt boka ett golfsemesterpaket där dina semesterfärder runt golfen finns inplanerade.

Det finns så många valmöjligheter för golfare att du kommer att undra varför du inte planerade en golfsemester som den här förut, särskilt med tanke på kvaliteten på de banor som finns, inkluderande de som är designade av personer som Ernie Els och Jack Nicklaus.

Ekoturism

Miljöfrågor i området har en mycket hög prioritet, med International Ecotourism Society, som resulterat i att det på rutten de senaste tjugo åren blivit en 20 % ökning i ekoturism.

Ett extremt populärt ekoturismval, speciellt för smekmånadspar, är The Phantom Forest Eco Reserve, som finns i Afromontane Forest. Det är uppbyggt av hållbart material, som perfekt smälter in i den omgivande skogen. Reservatet tillåter besökare att njuta av skogen med minimalt avtryck på viltlivet och den naturliga miljön.

Vem borde åka hit?

Medan Garden Route kanske inte är det ”typiska” Afrika man förväntar sig när man besöker kontinenten, är det definitivt ett område man ej bör missa. Det är den perfekta semesterplatsen för alla som njuter av utelivet och gillar en aktiv semester.

Medan det är möjligt att ligga på beachen vid olika platser på Garden Route, gör vädret att det inte precis blir ett himmelrike för solälskare. Men om din idé om den perfekta semestern omfattar natur och äventyr är Garden Route i sanning din idealiska sydafrikanska semesterort, där du upptäcker en sida av Afrika som du aldrig skulle ha kunnat tänka dig.

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484

Intresseanmälan

Tel +27 (0) 21 201 2484